Regler på arbetsplatser

I dag dristar jag mig till att stjäla en fundering från Computer Sweden om SonyEricssons personalpolicy.

De anställda på SonyEricsson i Lund har fått nya regler: ”Datorer, prototyper, mobiltelefoner och allt känsligt material måste låsas in när du lämnar kontoret.”

Nu vågar de anställda inte gå hem, eftersom de inte har någonstans att låsa in sina datorer. De har nämligen nästan bara stationära datorer, och det finns inga skåp som passar. Och att låsa in mobiltelefonerna innan man lämnar kontoret? När de är på kontoret behöver de ingen mobiltelefon, och när de inte är på kontoret får de inte ha mobiltelefon. När i hundan ska de då ha mobiltelefonen? Tur att ordningsreglerna inte gäller för SonyEricssons kunder.

Mobiltelefonerna ska också ha ”neutral ringsignal på låg volym”. Det är klart, det måste vara störande när en massa inlåsta telefoner ringer när ägarna är ute på sta’n. Är reglerna månne påhittade av en advokat?

Föregående post
Nästa post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *