Julkonserter

Idag var vi på julkonsert – och fler lär det bli.

Dagens händelse var den nedan:

Ja, Peter Johansson är min svåger. Det var riktigt kul att vara åhörare på konserten. Dels för att det inte är så ofta som man går och lyssnar på ett ”symphonic band”. dels därför att Peter lät riktigt bra.

Nu blir det värsta musikkritiker-stuket här:

Peter har under många år varit en glanstenor, men ibland har de lägre tonerna lämnats lite vind för våg. Det har liksom inte riktigt varit hans grej, så därför har han bara kunnat ”släppa” det lägre registret. Annat var det nu. Den här gången vårdades de lägre tonerna med samma omsorg som de högre, samma must och intensitet. Imponerande var också säkerheten ”i sidled”, dvs i takt och tempo. Jag kan tänka mig att det känns tryggt att ha ett helt band med blåsare som bara pumpar på i ryggen, jämfört med en ensam piano-ackompanjatör som kanske vinglar till det ibland.

Snyggt jobbat Peter!

(Edit 061216)

Det blev en dagens ros också:

Symphonic_Ros.jpg

(Slut Edit)

Ja, själv ska jag göra några knop i kyrkan i morgon. Gubbarna i kören ska sjunga på luciahögtiden.Staffansvisan bland annat. Sedan blir det stor julkonsert i Gistad kyrka nästa söndag (17/12) Välkomna!

Föregående post
Nästa post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *