Terroristkatten slår till igen

Jag har tidigare skrivit om vår bonn-katt som gör livet spännande att leva. Alldeles nyss slog hon till igen.

På helgmorgnarna är det skönt att sitta på verandan och filosofera, gärna med en mugg kaffe bredvid sig. Oftast är ingen annan i familjen vaken så dags, utan man kan sitta där och lyssna på alla de ljud till vilka reptilhjärnan är anpassad; fågelkvitter och vindens sus i träden.

Idag har jag också sällskap av en bärbar dator, med vars hjälp dessa ord just nu skrivs. För en stund sedan var datorskärmen full av de mest välformulerade engelska ord. Jag höll nämligen på att skriva ett e-postmeddelande till släktingar i USA. Det tar ju en stund att få ihop ett sådant. Man måste smaka på formuleringar, hitta rätt ord osv. Hur som helst började jag bli rätt nöjd med resultatet, då plötsligt, som kommen från ingenstans, så stod det en katt i mitt knä. ”Det var väl mysigt”, tänker ni. Jodå, fast nu var det så att mellan kattens tassar och mina lår fanns ett tangentbord.

Snabbt som ögat åkte katten ner på golvet igen, men så såg jag: ”Du loggas nu ut” – ”Inställningar sparas” – ”Windows avslutas” Jaha, så var det med det välformulerade e-postmeddelandet. Jag vet inte vilka knappkombinationer som katteländet råkat trampa på, men datorn stängdes av i alla fall. Nu får det bli amerikabrev en annan gång istället.

Nå’n som är intresserad av en katt? En spännande tillvaro och en storjägare får ni på köpet. Med den katten i huset kommer det inte att saknas varken ödlor, möss, råttor eller fåglar.

Föregående post
Kommentarer är stängda.