E-post är knepigt – 2

För ett tag sedan funderade lite över varför det är så få som svarar på e-post.

Nu är det dags att fundera över varför folk inte tänker sig för när det gäller e-postadresser.

Naturligtvis är jag alltför petig, men jag tycker att man ska vara lite varsam med att ”avslöja” andras e-postadresser. Det av flera skäl.

I vissa stycken är det ”ond” digital värld vi lever i. Spam-botarna gör sitt bästa för att sprida skräp-post med diverse suspekta erbjudanden. Nya friska e-postadresser att sprida sin smörja till är mums i deras värld.

Sedan kan det ju finnas personer som inte gärna vill skylta med sin e-postadress i till-fältet i jättelika utskick. Jag var med i ett jobb-söksammahang, där den som administrerade ansökningarna skickade ut information till alla sökande. Ja, där kunde man alltså sitta och se alla som sökt det aktuella jobbet. Mig gjorde det inget den gången, men jag kände igen flera som jag visste inte alls tyckte om att synas tillsammans i det sammanhanget.

Hur gör man då? Ja, det allra enklaste är att skicka ett meddelande till sig själv, eller någon som inte har något emot att synas, och sedan lägga alla andra som ”BCC”, ”Dold kopia” eller vad det kan heta i det e-postprogram man använder. På det sättet ser ingen av mottagarna vilka andra mottagare meddelandet skickats till.

Föregående post
Kommentarer är stängda.