E-post

Man kan ju undra hur vissa företag tänker.

Häromdagen fick jag en automatmeddelande från jobbets e-postsystem. Jag började närma mig gränsen för maximalt tillåten lagring – 110MB! Oj!

Privat har jag bland annat ett e-postkonto hos Gmail. Där kan jag, just nu, lagra ca 7,5GB, och volymen ökar hela tiden. Google kan alltså ge varje person i hela världen flera gigabyte i lagring, utan kostnad. Mitt företag begränsar användningen till 110MB. Jag anser att e-posten är ett av de viktigaste produktionsmedlen i mitt arbete. Ett verktyg att driva projekt och processer framåt, att hålla kunder informerade och glada, att synka med kolleger över Sverige. Dvs det är ett verktyg som drar in pengar till företaget. Och där sätter företaget snäva begränsningar.

Jag förstår inte logiken!

Nästa post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *