Klart och igångkört

Så äntligen står värmepumpen där i källaren och puttrar. Installationen blev på det hela taget riktigt prydlig. Synd bara att solen lyser med sin frånvaro. På grund av det har vi inte fått någon riktig koll på vad fångarna kan bidra med.

Mycke’ kopparkrökar blir det.

Här intill syns installationen när den är en bit på väg.  Jag var tyvärr tvungen att åka iväg och jobba under tiden installationen gjordes. Annars hade det varit intressant att hänga med, kika och ser hur det går till.

Det hade också varit bra att ha varit hemma av en annan orsak. Temperaturgivarna i ack-tanken kanske hade blivit monterade lite bättre då. Nu blev det såhär:

Toppgivaren är OK, men den nedre. Ja, den är inte särskilt mycket ”nedre”. Värmepumpen börjar producera varmvatten när den undre givaren går under 44 grader. Under sommaren kollar styret också att den övre givaren är under 55. Med nuvarande givarplacering kan man väl säga att pumpen tror att tanken är väldigt liten. Nåja, det går ju att rätta till. Jag var i alla fall hemma så länge att jag hann stoppa ett onödigt borrhål i väggen och kunde se till att innegivaren  blev kopplad på rätt sätt.

Med sol- och borrhålsrör isolerade blev det som till vänster.

Det är spännande med en ny leksak. Det blir mycket tid framför kontrollenheten, knappandes och tittandes på siffror…

Solen har varit osynlig tyvärr. Det har varit beckmulet sånär som på en liten stund idag när det ljusnade lite. Då åkte solfångartempen upp i 54 grader, men så blev det igenmulet och snöglopp igen…

Mer kommer vartefter…

Föregående post
Kommentarer är stängda.