Uppdaterad energiförbrukning

Nu finns det rykande färska uppgifter på förbrukning i Maj. Första månaden under 1000 kWh. Nu börjar det ändå gå tungt att spara in, när hushållselen tar allt större del av totalförbrukningen. För att så småningom hålla lite bättre koll på fördelningen mellan hushållsel och uppvärmning, så har jag köpt en elmätare från webbshopen i värmepumpsforum. Det är dyrt att spara el. ;-)

Jag har också fått frågan varför jag är så slö med att uppdatera förbrukningsuppgifterna. Ja, det är inte bara för att jag är lat. Jag väntar in fakturan från energibolaget. De fjärravläser elmätaren och min filosofi är att de gör avläsningen vid hyfsat samma tillfälle varje månad. På så vis hoppas jag att jämförelsesiffrorna mellan månaderna blir mest rättvisande.

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Kul att se din anläggning online på detta sättet, hoppas att allt fungerar fint och dina besparingar är höga.

  Vi kommer befinna oss på energimässa i Linköping i helgen och har du tid är du välkommen förbi vår monter.
  //Daniel

 2. Roger

   /  6 april, 2013

  Hej Daniel
  Jag är ledsen för sent svar. Jag befinner mig lite ”off line”, 50 mil hemifrån. Då förstår du också att jag har svårt att dyka upp i er monter på energimässan. 🙂

  Kul annars att någon från Eviheat hoppar in här och hör av sig. Anläggningen har ju tuffat på ganska många år nu, och detta är första gången jag hört nå’t. Och – jo tack. Jag är nöjd med lösningen.

  /Roger