Lögner och bedrägligt beteende

Yngsta grabben spelar fotboll i lokala idrottsföreningen. Som förälder får man då, av och till, göra en del supportinsatser för lagets och föreningens räkning. Den här helgen spelas Linghemscupen, en cup för yngre spelare, och jag och Pontus gjorde en insats som parkeringsvakter.

Vår uppgift var att stå vid P-platsen vid klubbhuset och se till att spelare och publik skulle förstå att de skulle parkera vid Linghemsskolan. P-platsen vid klubbhuset är liten och är under cupen reserverad för funktionärer och personal som ska jobba under cupen. Det finns mycket som ska göras – sälja lotter och förtäring, sekretariat, domare…

Det är alltid en del som har allehanda skäl för att slippa gå de extra några hundra meter från ordinarie parkering, och i stället få en plats vid planerna, ja helst alldeles ute på gräset. I de flesta fall brukar det gå bra att resonera med dem och få dem att inse att det finns en tanke bakom regelverket. Idag kom det dock en som gjorde mig ledsen, arg och bidrog till att min tro på människosläktets framtid fick sig ytterligare en törn.

Det kom alltså en bil med herr och fru därfram och barn därbak och svänger självsäkert in mot klubbhusparkeringen. Jag kliver fram och stannar dom och påpekar att parkeringen är längre bort och att den här parkeringen är reserverad för funktionärer.

-Ja, vi ska stå här, fick jag till svar. Eftersom jag varken kände igen dem eller tyckte att svaret var tillfyllest så frågade jag:

-Är ni funktionärer och ska jobba här under cupen, tex med att sälja lotter eller så?

-Ja!

OK, det var klart och tydligt besked och jag kunde inte annat än att släppa in dem. Så kom nästa bil, och den inledande förklaringsramsan upprepade sig. Men sedan fick jag höra:

-Jamen dom då? Dom släppte du in. Vi är ju lagkompisar från Norrköping.

Då hade alltså ”skitstöveln” i den första bilen blåljugit mig rakt upp i ansiktet. Lögn tycker jag är allvarligt som det är, men i det här fallet var det ju etter värre. Vilka signaler skickar skitstövelns agerande till ungarna i baksätet på bilen? Jo, naturligtvis att det är helt OK att ljuga och skita i regelverket, bara det gynnar ens egen bekvämlighet, ego, vinning eller vad det nu kan vara. Tänk om han också är ledare. Hur agerar han då?

-Lyssna grabbar, sparka ner så många ni kan i motståndarlaget, men se för höge farao till att domarn inte ser när ni sparkar!

Tvi vale!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.