Vårkänslor

I natt gjorde jag en tjurrusning å jobbets vägnar. Större delen av dagen satt jag också och jobbade bakom en neddragen gardin. En stund under eftermiddagen gick jag ändå ut och luftade mig lite. Vilken känsla! Sol, vindstilla och kritvit (nåja) snö. Jag fick en känsla av att befinna mig i en vårskidbacke i fjällen. Det var bara det ogarvade renskinnet som fattades, annars hade jag slängt mig ner i snödrivan och solat mig.

Ett annat vårtecken var också att jag återigen fick kontakt med datorn som jag ställt i föräldrahemmet för att hålla koll på beslysning och temperatur. För att nå den använder jag grannens trådlösa nät, med tillåtelse. När jag riggade det där tänkte jag naturligtvis inte på att det är ganska vanligt att det blir rimfrost på fönstren i ett i stort sett ouppvärmt hus under vintern. Rimfrost = en effektiv spärr för trådlösa nät.

Idag fick jag för mig att kolla, och se, den svarade. Jag trodde faktiskt att den skulle ha dött efter alla strömavbrott som elnätsföretaget har ställt till med i vinter. Men, det verkar vara segt virke i den gamla skrothögen.

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Linus

     /  13 mars, 2010

    ”Ett annat vårtecken var också att jag återigen fick kontakt med datorn som jag ställt i föräldrahemmet” – Vilket vårtecken! 🙂

    Nu hoppas jag bara att snön försvinner och att all väta på backen torkar upp.