Kultur i Baståsen

Så har då en regnig vecka tillbringats i hembygden. Det var sol den dag vi kom och den dag vi åkte, däremellan regn, regn och en och annan mulen stund. En av de molniga kvällarna skramlade vi ihop några av de gamla vännerna och var lite kulturella. Vi besökte den lokala fest- och konsertlokalen spiksmedjan.

Musikern och eldsjälen Johan Dereborn, som bor ca 200m från mammas hus, har dragit igång en serie musikcafékvällar i den gamla spiksmedjan som Gränsfors Bruk har renoverat. Johan plockar ihop nya konstellationer av musikerkompisar varje gång, och spelar också musik av olika genrer varje gång. Tisdagen den 10/7, när vi var där, bestod repertoiren av Eagles-låtar, framförda av ”gruppen” RedEye. Johan sa’ att ”det är nog elva år sedan vi repade tillsammans senast”. Med tanke på det så lät det fantastiskt bra. Mycke’ beröm till Dereborn för att han engagerar sig i den lilla byhålan och kör dessa konserter.

Kvällen blev mycket trevlig, trots regntunga skyar. Vacker musik i vacker miljö, och umgänge med gamla vänner – vad mer kan man begära?

Föregående post
Kommentarer är stängda.