Webben

bjorktorp.se har legat för fäfot skamligt länge nu. Det gamla dammiga innehållet har nu klätts i nya kläder. Förhoppningsvis kommer också innehållet att börja bli mera levande framöver.

Föregående post
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Hej, har en evi heat split sun 10, installerad i nov 2009. Nu i vinterkylan (runt minus 20 grader utomhus) sjunker dess effekt oroande och elementen blir svalare och svalare, trots att jag ökar innetemperaturen på vår Evi Heat. Jag har ringt installatören i Gbg men de verkar upptagna. Så jag läser i användarmanualen. Det slår mig att ett eller flera smutsfilter kanske är igensatta. Jag fann en kort rad om detta på din Evi Heat blogg. Hur rensar man smutsfilter? Törs man mitt i vinternatten stänga av pumpen?
  mvh
  Ulf

 2. Roger

   /  2 december, 2010

  Hej Ulf.
  Tråkigt att det trasslar mitt i kylan.

  Nu är jag väldigt långt från en expert på detta. Jag är bara en intresserad amatör. Om radiatorerna inte ger någon värme att tala om, trots att pumpen jobbar på skulle jag nog börja att kolla radiatorkretsen:
  – Hur är trycket?
  – Har jag råkat ut för något läckage?
  – Har det kommit in luft i radiatorkretsen?

  Visst kan man kolla filtret, men när det är rejält igensatt brukar pumpen larma.

  Hur man rensar? Ja, på min pump är det en koppling på returledningen där det finns en avstängningskran och ett skruvlock.
  – Stäng av pumpen. (Ja, du kan göra det även om det är kallt. Det tar inte lång tid)
  – Stäng kranen
  – Skruva av locket (Var beredd på att det kommer lite vatten)
  – Använd en låsringstång för att ta bort låsringen som håller filtret på plats
  – Pilla ut filtret

  Alldeles häromdagen råkade jag ut för ett problem där pumpen inte gav tilräcklig värme i det kalla vädret. Den gick och gick med eltillskott – såg det ut som på kontrollpanelen. Det visade sig dock att elpatronen inte fungerade. Jag såg det på de effektmätningar jag gör. Dessutom testade jag att ställa pumpen i driftläge ”Bara El”. Då sjönk framledningstemperaturen direkt.

 3. Kul med nya kläder. Det blev fint 🙂

 4. Magnus

   /  17 augusti, 2012

  Hej Roger . Jag ser att du lagt ner en hel del jobb på din Evi heat Jag har själv en Evi heat split sun 10 som jag gärna hade loggat.
  Skulle gärna ta del av din kunskap när det gäller loggnings utrustning etc.
  Hemskt tacksam för ett svar !
  Magnus

 5. Roger

   /  6 april, 2013

  Magnus,

  Jag såg nu att jag missat att göra din kommentar synlig genom att ”godkänna” den. Nu har vi ju e-postat en del på sidan om så jag hoppas att du inte är ledsen för min miss.

  /Roger