Förbrukningssiffror för december

Siffrorna och graferna är nu uppdaterade. För första gången finns det också separata siffror för uppvärmning, respektive hushållsel, tack vare loggning av elmätaren till värmepumpen. För alla som är intresserade av att automatisera mätaravläsning kan jag varmt rekommendera s0->1-wireräknare->OWFS på linuxmaskin. Det är himla smidigt när man väl har fått igång det och blivit lite varm i kläderna.

Nytt den senaste tiden är också upplevelsen av den första riktiga el-spetsen. Det var en dag när det blåste riktigt rejält, från ”fel” håll mot vårt gamla, dåligt isolerade hus. Blåsten, tillsammans med ovanligt hög sättning av innegivaren, gjorde att elpatronen gick in ganska många gånger.

För en med solfångare på taket har de senaste månaderna varit ett kompakt mörker, på flera sätt. Det känns som om solen inte har visat sig sedan oktober. Men häromdagen visade den sig faktiskt en stund. Och se, loggningen visade att lite värme letade sig ner i borrhålet.

Kommentarer är stängda.